Keress rá:

Páginas

Catrice szemhéjpúderek tesztje

Ebben a tesztben három fajta Catrice szemhéjpúdert teszteltem le Nektek, ezeknek a nagy részét az Essence-Catrice sajtótájékoztatóján szereztem be, de ez nem befolyásolja a véleményemet.


A folytatásért kattintsatok tovább:


Kezdjük a mono darabokkal, azaz az Absolute Eye Colour szemhéjpúderekkel:


 A csomagolásuk egyszerű és nagyszerű, átlátszó, műanyag tok, az alján matrica az adatokkal. Azért szeretem ezt a dizájnt, mert nagyon praktikusan, egymásra pakolva is lehet őket tárolni, illetve nem kell kinyitogatni őket ahhoz, hogy tudjam, milyen szín van éppen a kezemben. Könnyen nyithatóak, mégis masszívan záródnak. A kiszerelésük 2 g-os (kivéve a 170 Don't Drink And Dive-ot, ami 2,5 g-os, de ez már nem kapható). Az áruk 849 Ft, de kifutó termékek között ennél még olcsóbban is találunk szemhéjpúdereket időnként.

A színek többnyire élénkek és jó a pigmentáltságuk, de külön-külön is írok pár szót majd róluk, mert pigmentáltságukban és textúrájukban is van egyiknél-másiknál eltérés. A tartósságra alappal nem tudok rosszat mondani, bázis nélkül pedig soha nem használok szemhéjpúdert. Minimális illatuk van, az egyiknek szinte észrevehetetlen, a másiknak kissé erősebb, de felvitel közben ezt egyáltalán nem lehet észrevenni, nem hiszem, hogy a szemsmink elkészítése közben szagolgatnátok a festéket. :) Az állaguk javarészt krémesnek mondható, amelyik eltérést mutat, annál ezt jelezni fogom. A finishük általánosságban selyemfényű, de akad köztük matt és enyhén metálos is. Mondhatom, hogy ennek a szemhéjpúdernek a sajátossága, hogy kissé porol / potyog, ez a legnagyobb hibájuk.

310 - Lobster-Lobby.com
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.
Ez a szín már nem kapható, kiárusított széria, így én is 599 Ft-ért jutottam hozzá. Ezt tulajdonképpen pirosítónak vettem, arra nagyon tetszett a színe, viszont ebben a funkcióban nem bizonyult túl tartósnak nálam. Szemhéjpúderként még nem használtam, de el tudom képzelni szemsminkhez is. A pigmentáltsága szerintem alap nélkül is elég jó, nagyon apró arany csillámok vannak benne. Az állaga a többihez képest kevésbé krémes.

170 - Don't Drink And Dive
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.
Ez is kifutott széria darabja, ha jól emlékszem, szintén 599 Ft-ért vettem, vagy esetleg még olcsóbban, beleszerettem ebbe a színbe. Sajnos a pigmentáltsága és a színe sem olyan, mint amit vártam tőle, persze így is szép, de csalódtam benne. Alap nélkül nagyon halovány, a finishe kissé vizesen csillogó.

090 - Bring Me Frosted Cake
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.
Ezt a sajtótájékoztatón szereztem, mivel egy matt bőrszínről van szó, ezért a pigmentáltsága nem olyan gyenge, mint ahogy az először tűnik a kép alapján. A finishe ugye matt, eldolgozó színnek és szemöldök alatti kiemelőnek szántam, erre is használom. Felvitel közben porol, az állaga is púderesebb, mint a többinek, feltételezem azért, mert ez az egyetlen matt darab a gyűjteményemben.

420 - Talk Like An Egyptian
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.
Ő is a sajtótájékoztatón lett az enyém, nagyon megtetszett ez a visszafogott arany. Az állaga nagyon krémes, nagyobb szemcsékből áll, mint a többi, amik hajlamosak felvitel közben potyogni, szóval érdemes vigyázni vele. A finishét kissé metálosnak látom, a pigmentáltsága alap nélkül is szuper.

410 - C'mon Chameleon
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.

Látszik, hogy ez a kedvencem, megérte annyi drogériába benézni a felkutatása közben. :) A híres-hírhedt C'mon Chameleon, alap fölött sokkal intenzívebb és így jobban kijön a színjátszó tulajdonsága is. Az alap árnyalat barnás-szürkés, amibe irizáló zöld is kerül, egyszerűen meseszép. A MAC Club és a Too Faced Label Whore szemhéjpúderének dupe-jaként is láttam már emlegetve. Talán ennek van a legkrémesebb állaga, bár nem tudom, ebben szerepet játszik-e az, hogy egyszer már összetörtem szegényt és alkohollal tettem megint használhatóvá. A finishe metálfényű, gyönyörűen irizál, viszont potyogásra erősen hajlamos.

110 - Gilbert's Grapefruit
Bal oldalon alap nélkül, jobb oldalon UDPP fölött látható.

Arannyal felturbózott, rózsaszínes pezsgőszín, ez ám a körülírás. Szintén a sajtótájékoztatón néztem ki magamnak, arany csillámok vannak benne, az állaga krémes, de kissé ez is nagyobb szemcsékből áll, és potyogásra hajlamos. A pigmentáltsága alap nélkül is jó, kissé metálos fénye van.

Összességében pontoztam őket:

Csomagolás: 10 / 10 - letisztult és praktikus.
Pigmentáltság: 10 / 8 - van gyenge láncszem, illetve a többsége alappal látványosan jobban teljesít, mint önmagában.
Tartósság: 10 / 10 - természetesen szemhéjbázis fölött.
Használat: 10 / 7 - potyog és porol, ami zavar és ez másnak is negatívum lehet.

Összességében: 10 / 9 - vannak gyengeségei, mégis nagyon szeretem őket, mert többnyire jól teljesítenek, valamint a színskála is igen változatos. Bár a csomagolásukat szeretem, ha még többet begyűjtök belőlük, lehet depotting project lesz a vége, mert egy palettában mégiscsak kényelmesebb tárolni őket, mint külön-külön.

Következzenek az Intensif' Eye Wet & Dry szemhéjpúderek, amik nemrég tűntek fel a display-eken. Nekem kettő van meg, mindkettőt a sajtótájékoztatónak köszönhetem. Ezeknek ugye az a különlegessége, hogy nedvesen és szárazon egyaránt használhatóak, illetve márvány hatásúak.


A csomagolásuk hasonlóan egyszerű, mint az Absolute Eye Colour púdereknek, viszont ezek kerek formát kaptak és a tetejük is kissé domború, így már nem olyan jó megoldás egymás tetejébe pakolni őket. Ha bármi közöm lenne a csomagolás dizájnjához, a feliratot nem tettem volna ilyen formában rá, mert bár látni tőle a színt, mégis zavaró tud lenni. Ezek is jól záródnak, könnyen nyílnak. A kiszerelésük 0,8 g-os, az áruk pedig 1099 Ft.

A színek szépek, élénkek, a pigmentáltságuk viszont alappal az igazi szárazon való használatnál, nedvesen felkenve élénkebbé válnak, kapnak egy kis metálfényű finisht is. Az állaguk kellemesen selymes, de inkább mondanám őket púderesnek, mint krémesnek. Felvitel közben könnyű a használatuk, bár kissé porolódnak ezek is.

040 - Have You Seen Alice?
Balról jobbra: alap nélkül szárazon, UDPP fölött szárazon, alap nélkül nedvesen.
020 - Charly's Chocolate Factory
Balról jobbra: alap nélkül szárazon, UDPP fölött szárazon, alap nélkül nedvesen.

Csomagolás: 10 / 8 - jobb lenne, ha nem lenne domború a tetejük.
Pigmentáltság: 10 / 8 - szemhéjbázis mellett és nedvesen az igaziak csak.
Tartósság: 10 / 10 - bázis mellett hibátlanul helyt állnak.
Használat: 10 / 9 - kissé porolódnak.

Összességében: 10 / 9 - Ezeket a szemhéjpúdereket is szeretem, bár alap biztosan kell hozzájuk, hogy ilyen szépen teljesítsenek.

A végére egy kis palettát hagytam, eddig egy olyan Catrice szemhéjpúderem volt csak, ami nem mono, és az nem is volt annyira pigmentált és jó minőségű, mint a monok, ezért is keltette fel a kíváncsiságomat a sajtótájékoztatón ez a darab. A legutolsó tesztelt termék a Smokey Eyes Set - 050 Love, Peas & Harmony.


A csomagolása egyszerűnek mondható, tetszik, hogy átlátszó a fedél, bár a feliratokat innen is mellőzném. Tudom, béna vagyok, de nekem egy kis időbe telt rájönnöm, hogy függőlegesen nyílik. A hozzá járó kis applikátor szerintem nem túl sokra alkalmas, de tőlem aztán elfér. A kiszerelés 7,45 g-os, az ára pedig 1349 Ft.

A színek szépek, bár lehetne bennük kevesebb csillám, de üsse kavics, a pigmentáltság jó, de ahogy a többinél is, ez is alappal a legjobb. Az állaga kellemesen selymes, a tus krémes, a finishük selyemfényű és a csillámok is érvényesülnek. Az eddigi szemhéjpúderek közül talán ennél tapasztaltam a legkevésbé porolódást használat közben.

050 - Love, Peas & Harmony
Alap nélkül.
UDPP fölött.
Csomagolás: 10 / 8 - kissé fölöslegesen vastagnak tartom a tokot.
Pigmentáltság: 10 / 9 - alap nélkül is elég jól teljesítenek.
Tartósság: 10 / 10 - szemhéjbázissal hibátlanul bírja a napot.
Használat: 10 / 9

Összességében: 10 / 9 - Szép, füstös sminket lehet készíteni ezzel a szettel, jól kombináltak a színek is és a teljesítménye is dicséretes.

Nektek mi a tapasztalatotok a Catrice szemhéjpúdereivel kapcsolatosan?

5 hozzászólás:

eva1

Imádom a Catrice mono szemhéjpúdereit, a C'mon Chameleon a kedvencem az összes festékem közül, igaz még nem sok fogyott belőle, de már azon rettegek hogy hogyan fogom beszerezni megint :S :D
A Have You Seen Alice? árnyalatba még Forum Shops Krisztinél beleszerettem,
http://www.forumshopsblog.com/2012/05/catrice-intensif-eye-have-you-seen.html

A Charly's Chocolate Factory -val láthatnánk majd egy sminket?
Szuper volt a bejegyzés! Köszi!

barbi

Szuper bejegyzés :) Ezek közül a C'mon Chameleon és a Have you seen Alice van meg, de nem nyúlok értük túl sűrűn, valahogy az alap sminkembe nem tudom őket beépíteni, és mostanság indulás előtt nincs sok időm kísérletezgetni a színekkel-formákkal stb.

Annak meg örülök, hogy kiderült, hogy a Bring Me Frosted Cake-ről kiderült, hogy matt, nekem az üzletben nem tűnt annak, és az eddig használt bőrszínem (szintén Catrice - It's a Girl azt hiszem a neve) már nem kapható, ha jól tudom, de elértem az alját, és nagyon szeretem.
Meg van még egy mono-m, az I'm a Coal-Girl vagy mi a neve, amit szeretek fekete helyett használni, mert inkább egy nagyon sötét-barnás lila :)

sminkkel

Én john lemon árnyalatot vettem meg az absolute mono-k közül, de nekem a pigmentáltság miatt elég nagy csalódás volt. Pedig a színt imádnám.

Makeupcakes

A monoikat szeretem nagyon, a többi típust, amit bemutattál, eddig nem próbáltam, de azt hiszem, nem is nagyon fogom, valahogy nem győztek meg.
Köszi a posztot, hasznos volt!

PAncsi

Eddig nem értettem a felhajtást a C'mon Chameleon körül, de a kezeden olyan gyönyörű a színe, már kezdem kapisgálni :-)
Azt hiszem 2 darabom van a mono szemhéjpúderekből, de viszonylag ritkán nyúlok értük. A többieket nem ismerem.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...