Keress rá:

Páginas

Könyvek a tetoválásról

A szakdolgozatom tárgyköre a tetoválás és a piercing, mint önkifejezési alternatíva. Igen, tudom, nem túl szokványos választás, de nagyon szeretem ezt a témát és érdekel minden, ami tetoválással, piercinggel vagy testmódosítással kapcsolatos, és mivel egyik-másik nekem is van, kézenfekvő volt ezt választani. Nem tudom, mekkora sikere lesz, a konzulensem biztat és én is optimista vagyok. Most azt a 3 könyvet szeretném bemutatni Nektek, amiket magyar nyelvű szakirodalomként találtam.

Vince Hemingson: Tetoválás - A testdíszítés művészete


Ebben a könyvben javarészt képek vannak, de szimbólumjelentések, tetoválás történelem is helyet kapott benne. És ebben találtam meg a következő tetoválásom "betűtípusát". :)

Chris Wroblewski: A tetoválás nagykönyve


Itt is túlnyomóan a képek dominálnak, de egy-két felhasználható információt innen is sikerült kiszűrnöm.

Singer Magdolna: Lelke rajta






Ez a könyv talán a legnagyobb mankó számomra, hiszen itt emberek mondják el a véleményüket a tetoválásról. Megszólal többek között Dr. Csernus Imre, Dr. Buda Béla és Soma Mamagése is, illetve tetováló szalon tulajdonos is.

Ha valakit érdekel ez a téma, ajánlom ezt a 3 könyvet, emellett főként angol nyelvű szakirodalom lelhető fel, valamint az interneten is rengeteg találatot dob ki a kereső. Jelenleg könyvtárból kölcsönzöm az említett műveket, de biztos vagyok benne, hogy meg is fogom vásárolni, ha másért nem, legalább nézegetni. :)

6 hozzászólás:

Babus

De jó neked, hogy írhatsz ilyenről:) Milyen szakra jársz? Engem is nagyon foglalkoztat a tetoválás/piercing téma ( van mindkettő ).

Suzy

Én is ebből írtam a szakdogám kommunikáció szakon :D Ki is b... megbuktattak. Aztán következő évben átengedtek ötössel (más tanár of korsz, mert az előzőre nem finoman rácsuktam az ajtót). Haha :D
Úgyhogy jó téma, de óvatosan!

citromhab

Szociális munka szakos vagyok, és itt szinte bármiről lehet írni a szakdogát, ami kicsit is köthető az emberekhez, a társadalomhoz. Úgyhogy szerencsém van. :)

Azért nem mindegy, a bukta vagy az ötös. :D Nálunk szerencsére nincsenek veszélyes tagok, és a bizottságban helyet kap két olyan tanár is, akikkel beszéltem a témámról és ők is csak biztattak, szóval bizakodó vagyok. :)

Rami

dejó:)
épp tetoválásra készülök, már megvan hogy mit, hova, satöbbi, csak el kell végre készülnie:)

babicsek

Én is a tetoválásból írtam a szakdogám, viszont én inkább az angol könyvekből szemezgettem:D

Ajánlom neked Lars Krutak oldalát, antropológus a lelkem és a tetoválást kutatja, már bejárta az egész világot, érdekes cikkei vannak:

http://www.larskrutak.com/

Sok sikert;)

citromhab

babicsek - köszönöm szépen, átnézem amennyire értem, én is szemezgetnék angol szakirodalomból is, ha beszélném a nyelvet, de egyelőre csak tanulgatom. :) De a dokusorozatából néhány részt láttam már, az is nagyon tanulságos és érdekes.

Rami - aztán nehogy rákattanj, én már alig várom, hogy mehessek legközelebb is, szinte hiányzik az a kis fájdalom és hang. :D

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...