Keress rá:

Páginas

Film: Vicky Christina Barcelona


Ez az a film, amit alig vártam, hogy megnézhessek. Történetesen nagyon szeretem Penélope Cruzt (Maria Elena) és az általa játszott karaktereket, valamint Javier Bardem (Juan Antonio )az egyik legszexisebb pasi a világon (legalábbis számomra), és szeretem az ilyen 'ki vagyok én?' jellegű, útkereső filmeket. Óriásit csalódtam. Ebben pedig nagy szerepe van Scarlett Johansson (Christina) alakításának. Ő tipikusan az a színésznő, aki eszméletlen gyönyörű, de a színészi teljesítménye messze elmarad a külső adottságai mögött. Bár a Leány gyöngy fülbevalóval című filmben elég jónak tartom. Van két amerikai barátnő, a Scarlett játszotta Christina és a Rebecca Hall által megformált Vicky, akik Barcelonába utaznak egy nyarat eltölteni. Találkoznak a festő Juan Antonio-val, akiben Christina elsőre meglátja a vágyai netovábbját, a férfi mégis a jegyben járó Vickyvel tölt el egy érzéki éjszakát. Itt az egyik momentuma a filmnek, amit nem értettem, hogy a két barátnő miért nem beszéli ezt meg, de persze biztos csak én vagyok ilyen értetlen. Szóval Christina mit sem tudva kapcsolatot kezd Juan Antonioval, elvarázsolja a művészélet és próbál ő is kiteljesedni fényképészetben vagy költészetben. Eközben barátnője vívódik, lelki tusája közepén pedig vőlegénye is utána utazik, hogy megtartsák az esküvőjüket Barcelonában, hogy „legyen mivel dicsekedni a kölyköknek”. Felbukkan a gyönyörű és veszélyesen szenvedélyes Maria Elena, Juan Antonio volt felesége és érdekes viszonyt alakítanak ki hármasban. Ez is egy hatalmas csalódás, hisz egy olyan meseszép nő, mint Scarlett, szinte semmilyen szexuális kisugárzással nem rendelkezik, így az az egész fülledt és buja hangulat nem jön át, amit vártam. Vagy ez csak nekem lett volna fontos? Közeleg a nyár vége, Christina megelégeli a háromszöget, elhagyja Maria Elenát és Juan Antoniot, akik hamarosan rájönnek, hogy ketten továbbra sem tudják működtetni a kapcsolatukat; és ismét elönti az elégedetlenség és az a tipikus 'még mindig nem találom a helyem' érzés, ami barcelonai útja elején is gyötörte, míg Vicky egyre többet gondol a Juan Antonioval töltött éjszakára, és arra, ki lehetne ő valójában. Mielőtt visszautaznak Amerikába, Vicky találkozik még egyszer a festővel, és véletlenül pont akkor, amikor Maria Elena meg akarja ölni a férfit egy pisztollyal. Végül Vicky keze sérül meg, és gyáva marad lépni, elutazik újdonsült és unalmas férjével. Mindketten ugyanúgy térnek haza, habár lett volna alkalmuk a jellemfejlődésre vagy változásra, Vicky már az elején utálja a házasságát, Christina pedig ugyanúgy csak teng-leng a világban céltalanul. Azon is elgondolkoztam, mi van, ha direkt ilyenre akarták összehozni ezt a filmet, de nálam ez sem mentség, sótlan, ízetlen, csak Pénelope és Javier játékáért, valamint a szép képi világért néztem végig.

10/3

2 hozzászólás:

s.

nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de penélope cruz és javier bardem. nekem egyébként tetszett a film, bár nagyon elfogult vagyok, viszont scarlettel én sem tudok mit kezdeni.. sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. valamiért woody allen mégis szereti.

citromhab

Javítottam, köszönöm. :) Szerintem a külseje miatt szeretik foglalkoztatni Scarlettet, amivel nincs is semmi baj, csak ne rontanának el vele ilyen filmeket.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...