Keress rá:

Páginas

Lancôme Trésor Midnight Rose parfüm teszt

Egy Douglas-ban való nézelődéskor kaptam mintát ebből a parfümből, ami aztán annyira megtetszett magamon, hogy meg is vásároltam. Cseppet sem bántam meg, szerintem nagyon különleges darabról van szó, sajnos hamarosan el is fogy belőle az első üveggel. Ebből gondolom egyértelmű, hogy valószínű újra fogom majd venni. Tipikusan az a parfüm, amit inkább télen szeretek viselni, hiába a gyümölcsös jegyek, számomra ez egy kissé testes, mégis játékos, fiatalos kompozíció, ami kitűnő választás esti programokhoz, bár napközben is gyakran viseltem.

A folytatásért kattintsatok tovább:

A csomagolás nagyon tetszik, elegáns ez az átmenet az üveg színében, a lila rózsa ad egy kis üdeséget az eleganciához. Egyedül a kupakkal nem vagyok kibékülve, ez a gagyi műanyag nem illik a képbe és nem is záródik jól, nem utazás barát. A kiszerelés 30 ml-es, az ára pedig 10.000 Ft körül mozog. A szórófejet nem fényképeztem le most külön, de teljesen ellátja a feladatát, egyenletesen spricceli ki a permetet.

Az illat egyszerre elegáns és játékos. Első blikkre engem a rózsa, a málna és a ribizli csap meg, a rózsa adja az aroma előkelőségét és testességét a maga füstösségével, a málna lazítja fel ezt az üdeségével, a pajkosságot pedig a ribizli savanykássága adja hozzá. Ha emlékeim nem csalnak, volt már dolgom rózsaszín borssal, és néha mintha ezt fel is fedezném a parfümben, bár az AHA-élmény csak az illatjegyek elolvasásakor ért utol ezzel kapcsolatban. Ahogy telik az idő, úgy csendesedik a kompozíció, végül a vanília és rózsa lágy összeolvadását hagyva maga után. A tartóssága átlagos, ilyen téren kicsit többet várnék tőle, kb 8 órán keresztül érzem magamon, bár van, amikor jóval korábban elillan rólam. Kifejezetten megnyugtat, mikor megérzem a kabátomon és a sálamon, szeretem viselni.

Fejjegyek: rózsa, málna
Szívjegyek: rózsaszín bors, pünkösdi rózsa, jázmin, feketeribizli levél
Alapjegyek: virginiai cédrus, vanília, pézsma

Ezt az illatot elsősorban a korosztályomon tudom elképzelni, azaz húszas, esetleg korai harmincas éveikben járó nőkön. Nagyon örülök neki, hogy életem első minőségi parfümje ő volt.

Használtátok már ezt a parfümöt? Mit gondoltok, egy-egy illat mennyire határozza meg, hogy milyen benyomást keltünk másokban?

5 hozzászólás:

Anna

Nagyon finom illata van. :) Anyukám az eredeti Trésor-t használta hosszú ideig azt is nagyon szeretem. :)

Unknown

ezt énis imádom, nekem is ő az első igazi parfümöm! Pár hete kaptam, vagyis még a glamour napokon vettük párban a barátommal. Incsifincsi! Mit értesz az alatt, hogy átlagos a tartóssága, 8 óra az átlagos? Hát nem tudom... Én ha ráfújom magamra 3 napig olyanok a ruháim is, szerintem nagyon tartós. Jó én a gagyihoz vagyok szokva, amit ha kilépek az ajtón lefúj a szél azonnal, szóval ez főnyeremény : )
De most elgondolkodtattál, hogy hány éveseknek ajánlod, valóban fiatalos, és a trésor vonalból ez őket célozza, emmavacconnal ugyebár, de belegondolok az idősebb nőkön tényleg mindig olyan "dámás" illat van. Azoktól még a szemem is könnyezik, de vajon ha én leszek idős, és ezt hordanám, vajon mi jönne le rólam az embereknek? hogy vagány vagy hogy csukott szemmel fújta? : )

Heléna

Én egyszerűen imádom, még nem vásároltam meg, de ha parfümériában járok, mindig fújok magamra egy keveset belőle, és hihetetlen de még fürdés után is érzem az illatát, a sálamon is sokáig érződik illetve a hajamon is. Tökéletes tavaszi, nyári illat :)

citromhab

Moon Angel - Nagyon különleges illat, abszolút szerethető. :)

Tim Tim - Szerintem a 8 órás tartósság azért átlagos, mert használtam már párszor például a Burberry Body-ját (anyukámnak vettem karácsonyra és amikor nála vagyok, mindig lecsapok rá :D), és az például jóval tovább megmarad rajtam, még van, hogy másnap is érzem. Persze a sálamon és a ruháimon nekem is tovább megmarad, de a bőrömön mérem mindig egy illat tartósságát. Szerintem a korral biztos változik majd az ízlésünk, legalábbis ha abból indulok ki, hogy tinikoromban én is jobban szerettem az édesebb, kissé cukorkás illatokat, már ehhez képest is "fejlődött" az ízlésem. :)

Heléna Molnár - Érdekes, hogy egy-egy illat mennyire mást vált ki emberekből, én nyáron elég ritkán használtam, hiába a gyümölcsös jegyek, a füstös rózsa nekem abszolút őszi / téli illattá teszi.

Névtelen

Annyira felkeltette az érdeklődésemet a cikked, hogy rendeltem egy illatmintát ebből a parfümből (egyébként először mindig szagolok, aztán rendelek/vásárolok, de most kivételt tettem).
Amikor kifújom, egy kellemes "feketeribizlis cukorka" illatot érzek, aztán pedig egy eszméletlen finom, meleg, elegáns illat marad a bőrömön.
Szerintem is kb. 8 órás a tartóssága, ami a sok olcsó parfümöm (vagy esetleg tartós, de émelyítően édes illat) után nálam elég jónak számít. Szóval köszönöm, hogy megismertettél ezzel az illattal, mert a jövőben biztos, hogy még sokat fogom használni. Üdv.: Gabi :-)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...