Keress rá:

Páginas

Apróságok a sminkes asztalon - Videó

Na igen, újra itt, a karácsonyi szünet utáni visszatérést újabb szünet követte. Remélem van még itt azért valaki, sajnálom ezt a rendszertelenséget, de most egy ideig így lesz ez még. Soha semmivel nem voltam olyan kitartó, mint a bloggal, és még mindig szeretem csinálni, viszont sokat motoszkál az utóbbi hetekben a fejemben, hogy van-e értelme. Elég feszült időszakomat élem, nagy akadályok vannak előttem, amikre már csak a lelki felkészülés közben elfáradok, és nincs kedvem, energiám semmi másra, arra sem igazán, amit szeretek, így van ez a bloggal is és persze ilyenkor jut az ember eszébe az is, hogy egyáltalán jól csinálja-e azt, amit. Túllendülök én majd ezen, de addig nem tudom, milyen időközönként kerül ki poszt, lehet hirtelen visszatérek a heti 2-3 bejegyzéshez, de az is lehet, hogy 1-2 hetente jelentkezem csak. Szeretném azt hinni, hogy van türelmetek még hozzám. :)

Hogy az aktuális bejegyzésről is ejtsek pár szót: régóta szerettem volna összeszedni azokat az apróságokat, amik sminkelés közben nagy segítségemre vannak, megérdemelnek ezek is egy külön bejegyzést.


A folytatásért kattintsatok tovább:



Szempilla göndörítő: Évekkel ezelőtt vettem a Rossmanban, elvileg nem árt ezeket a kis kínzószerszámnak tűnő segédeszközöket évente cserélni, de mivel egyáltalán nincs elöregedve még a gumi benne, ezért bátran használom most is. Valóban göndörít a szempilláimon és ha ezután viszem fel a szempillaspirált, akkor ez tartós is marad.

Kisolló: Ez elvileg körömvágásra szolgál, viszont én elsősorban szemöldökformázáshoz használom, ezzel vágom le a túl hosszú szálakat.

Spirálfej: Szintén szemöldökformázásnál van szerepe nálam, ezzel fésülöm fel a szemöldökömet, majd vágom le a kilógó részeket. De lehet használni szemöldökrögzítésre is, ha például egy kis hajlakkot fújtok rá, illetve a ricinusolajat is könnyű vele felvinni a szemöldökre és a szempillákra. Bármilyen régi szempillaspirál feje megteszi, csak mossátok ki alaposan.

Szemöldökcsipesz: Szerintem nagyon nehéz jó szemöldökcsipeszt találni, ez a darab évek óta hűen szolgál, bár nem ártana, ha kissé élesebb lenne. Ha esetleg van tuti tippetek jó szemöldökcsipeszre, ne tartsátok magatokban. :)

Hegyező: Szemöldökceruzát, szemceruzát és ajakkontúr ceruzát is rendszeresen használok, így nem árt egy ilyen is az asztalon. Van egy másik, dupla fejű darabom is, amivel jumbo ceruzákat is lehet faragni. Az üveg pedig szemetesként funkcionál a forgácsnak, sokkal praktikusabb így gyűjteni, mint folyton zsepire hegyezni.


Száraz törlőkendő: Sokszor nyúlok érte, sminkelés közben nem árt, ha valamibe meg tudjuk törölni a kezünket. Most éppen ezt a Lilibét használom, nagyon tetszett a doboza, de egyszerűbb alternatívák is vannak mind a Rossman, mind a DM saját márkás termékei között is.

Nedves törlőkendő: Ha swatchokat készítek, ezzel törlöm le őket, illetve sminkelés során sokszor összemaszatolom a kezem például az alapozóval, gyakran használom. Ezt a Huggies-t különösen tudom ajánlani, kipróbáltam már párat, és ez a legjobb, nem olajos, kellőképpen nedves az anyag és eltávolít mindent úgy, hogy közben nem is irritál. Sminklemosásra is sokan használják, erre azért nekem megvannak a külön termékeim.

Fültisztító pálcika: Tökéletes megoldás például egy szemceruza elsatírozására, vagy apróbb javításokra is alkalmas.

Kozmetikai pálcika: Ha korrekcióról van szó, sokkal praktikusabb ez, mint a fültisztító pálca, precízebb a fejek kidolgozása.

Vattakorong: A legjobb vattakorong, sminklesmosáshoz, arctisztításhoz és körömlakk lemosásához is ezt nyúzom, fogyóeszköz.

Desztillált víz: Ha egy szemhéjfestéket vagy pigmentet nedvesen szeretnék felvinni, ebből szoktam fújni az ecsetre. Nyáron pedig a táskámba dobva viszem magammal, jól esik néha az a kis felfrissülés, amit nyújt.

Ami nálam ugyan most nincs, de mindenképp hasznos lehet:

Orvosi alkohol: A patikákban juthattok hozzá, remekül fertőtleníti az ecseteket és bármilyen sminkterméket, illetve ha összetörik véletlenül egy szemhéjpúder, vagy akármilyen por állagú termék, ennek a segítségével lehet újjá varázsolni.

Sebbenzin: Sokkal gyakrabban tisztítottam az ecseteimet, amíg volt sebbenzinem, hiszen nagyon egyszerű és gyors megoldás.

Mik azok az apróságok, amiknek nagy hasznát veszitek sminkelés során?

6 hozzászólás:

Noristic

Neked nem bszta(bocsánat nem tudok jobb megfogalmazást) szét a fújós flakont az alkohol? Mert nekem két fújó fej is működésképtelenné vált , igaz ,hogy foltbenzin volt benne ,de hasonló a két dolog szerintem :D :/

Névtelen

DM-es ebelines színes szemöldök csipesz szerintem jó.Az ecsetek mellett kell lennie.

citromhab

noristic - nekem nem volt ilyen gondom, bár nem tudom, milyen különbség van az alkohol és a foltbenzin között.

Névtelen - köszönöm, meg fogom nézni!

Névtelen

Drukkolok, hogy sikerüljön átlendülnöd a nehézségeken! Mögöttem is vannak nehéz évek, amikből sokat tanultam és így utólag már látom, hogy milyen jó irányba formáltak. Bízz magadban és abban, hogy minden okkal történik és hogy bárhogy alakul Te megoldod és épülsz belőle! Előbb, vagy utóbb, de várunk vissza! ;) Anett

Névtelen

Sminkkollekciós videót nem tervezel?

citromhab

Anett - köszönöm, igyekszem. :)

Névtelen - nem igazán, majd ha lesz egy jó tárolási rendszerem, akkor talán.

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...