Keress rá:

Páginas

Könyvajánló - Paula Hawkins: A lány a vonaton

A legutobb, mikor decemberben Magyarorszagon voltam, sikerült megvennem a legujabb bestsellernek kikialtott A lany a vonaton cimü könyvet Paula Hawkinstol. Mivel nagyon sok jot olvastam, illetve hallottam rola, igy nagy elvarasokkal vagtam bele az olvasasba. Ha erdekel Titeket, mennyire tetszett ez a törtenet, a kepre kattintva tudjatok megtekinte a videot.


Ti olvastatok mar?

3 hozzászólás:

Anna

Na lássuk csak... valami nagyon gonosz gondolattal kezdeném a véleményem leírását.
Én is mindig imádtam olvasni és nagyon változatos palettán mozog az amiket elolvasok. Szépirodalom, tudomány, vallás. Igényesebb-kevésbé igényesebb. Mert egyszerűen van az az állapot, amikor mondjuk egy 10 órás munkanap után egyszerűen nincs már agyam egy Orwellhez vagy Harper Lee-ehz vagy Hawkinghoz de mégis kell valami. Na ilyenkor veszem elő az Fifty-t, a Párválasztót vagy épp ezt a könyvet. Nyilván az is közre játszik a megítélésemben, hogy én magam is írok, és ez ad egyfajta más látásmódot "írói gondolkodást" ahogy egy ismerősöm mondta, és máshogy viszonyulok a cselekményhez és a megfogalmazáshoz is. De visszakanyarodva az eredeti gondolathoz, és a gonosz észrevételhez... szerintem ezek a könyvek mint a Fifty Shades, a Beavatott vagy épp a Lány a vonaton azért lettek annyira felkapottak, mert, hogy is mondjam, hogy van egy réteg, akinek ez az etalon, és igen én hallottam olyan több embertől is, hogy a Szürkét a világ legjobb könyvének tartják. A körülbelül eddigi húsz könyvből amit olvastak. ez körülbelül olyan, mint amikor valaki a pizzát tartja a kedvenc olasz ételének úgy hogy előtte csak Maggis bolognait és Milánót evett ezen kívül. :D

Most kitérnék a könyvre is. Egyszer olvasható, konyhanyelven megírt könyv. Nincsenek karakterek, személyiséghangok mint mondjuk a Gone Girl-ben, ami a műfajban jelenleg kiemelkedő szerintem. Jelenleg, az elmúlt öt évben, mondjuk. Én körülbelül az 50. oldal után pontosan tudtam, hogy mi fog történni, tudtam, hogy Megannél kilóg a lóláb, tudtam, hogy Rachel és Ana a végén bajtársiasan összefognak majd. Egyszerűen kiszámítható volt.

A Csillagainkban a hiba nagyon tetszett, könyveb és filmben is, habár az írótól még midnig a Looking for Alaska a kedvencem. És kicsit megcsömörlöttem a nagy belehalós-meghalós-halálos beteges könyvektől. Egy kiemelkedőt olvastam az utóbbi időben, amit ajánlanék is, Jojo Moyes-től a Mielőtt megismertelek. A téma személyesen is érintett és több hónappal később is azon kapom magam néha, hogy gondolkozom rajta.

citromhab

Moon Angel - Valahol jo az, hogy vannak ilyen tömegkönyvek, mert szerintem olyanokat is olvasasra ösztönzött, akik elötte nem szivesen vettek könyvet a kezükbe es lehet, hogy csak kis szazalekuk, de biztos van, aki utana kisse tartalmasabb es szinvonalasabb könyvek irant is elkezd erdeklödni.
Szamomra is kiszamithato volt nagyjabol, mi is fog törtenni, ezert sem ertem ezt a nagy felvezetest a könyv körül. De ha erre van igeny, akkor ezek a könyvek lesznek sikerkönyvnek kikialtva.
A Csillagainkban a hiba nekem is tetszik alapvetöen, csak nehez rahangolodnom a temara, a filmet meg nem lattam, de szeretnem majd megnezni, miutan vegeztem az olvasasaval.
Az Alaszka nyomaban es a Mielött megismertelek is var mar az ebookomon arra, hogy elolvassam öket. :)

Nati

Szent Johanna Gimi-tolvastátok már? nagyon jó! ;) ajánlom

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...