Keress rá:

Páginas

Ti kérdeztétek 1.

Sok emailt kapok azzal kapcsolatban, hogy érzem magam Németországban, hogyan kell elindulni, mit kell elintézni, ha valaki au-pair szeretne lenni, ezért arra gondoltam, videóban válaszolok Nektek. Még februárban írtam egy posztot, ahol a kommentekben kérdezhettetek akármit, ezekre válaszoltam most, illetve a legfontosabbakat összefoglaltam a videó elején pár mondatban. Ha esetleg kíváncsiak vagytok még valamire, akkor nyugodtan kérdezhettek az ask.fm-en is, ha pedig összegyűlik annyi kérdés, akkor készítek még egy videót. Kivételesen nem írok szöveget, akit érdekel a téma, úgyis végignézi ezt a 20percet.


9 hozzászólás:

blackthorne

Annyit fűznék hozzá, hogy ha valaki au-pair szeretne lenni, szerintem nagyon javasolt egy ilyen ügynökséghez bejelentkezni. Úgy tudom, hogy az a törvény, hogy a munkavállalótól tilos pénzt kérni azért, hogy munkába álljon... Szóval normális ügynökség ezt nem csinálja.
Na, most Évi, hatalmas szerencséd volt, hogy magyar család és még normálisak is, de gondolj bele, hogy mi lett volna, ha nem így van, és ott állsz Németország közepén, egyedül, nulla pénzzel... Erre való az ügynökség, hogy legyen hova menni, ha valami gáz van.
Csak mesélem.

Dorka

Én is voltam már au-pair Olaszországban. Ugyan úgy mentem ki mint Évi csak egy olasz családhoz. Az ügynökség se rossz, de egy "pofavizitet" mindenképpen ajánlok. A technika már annyit fejlődött hogy a családdal még ha nem is mész ki meg tudsz ismerkedni. Így el tudod dönteni te is és a család is hogy szimpatikusak vagytok e egymásnak.
Skype-ra fel!! :)

Unknown

Nagyon jól áll a rúzs és köszi az infókat! Nagyon jó az au pairkedésről tapasztalatot hallani megbízható forrásból. :)

Bunny

Szia!
ne haragudj a személyes kérdésért, de hogy hogy nincs családod itthon, aki után honvágyad lehetne? csak ez így megragadt a videóból. régóta olvasom a blogod, és azért olvastam hogy van tesód is stb.
látogatóba se akarsz már hazajönni?
nem akarsz a szakmádban dolgozni?
:)

Bobby

minden elismerésem, hatalmas felelősség lehet 3 gyerkőcre felügyelni..... :O o o

mdollasnails

Tokre jo lett a sminked a videoban.
èn 4 ève èlek kulfoldon,ès megèrtelek,amikor azt mondod,hogy nem akarsz hazakoltozni. èn pont igy vagyok mint Te. teljesen feleslegesnek èrzem otthon "pazarolni " az idom,ettol fuggetlenul magyar vagyok ès nem felejtem el,honnan jottem.DE a honvàgy egy olyan dolog,amit az ember akkor èrez ès az utàn amit szivbol szeret. Nekem sem volt honvàgyam,az otthoni lègkor nem fiatal embernek valo,valljuk be,a feltètelek otthon nem adottak egy csalàd alapitàshoz. kitartàs ès tovàbbi sok sikert :)

Apolka

nagyon hasznos volt a videó! már majdnem biztos, hogy külföldre megyek egyetemre (Bécs), mellette dolgoznék, és szóba került alkalmi bébiszitterkedés, meg az is, hogy mondjuk egy évet halasztok és au-pair leszek valahol. engem Olaszország és Spanyolország vonz (olaszt tanulok, jól megy, a spanyolt kicsit értem), de szívesen mennék Németországba vagy Angliába (London elsősorban).
a honvágy nem tudom, mennyire zavarna, nyáron 3 hétre megyek Olaszországba egyedül nyelvtanfolyamra, családnál fogok lakni. kicsit izgulok, de azt gondolom, nem meglepő, még elég fiatal vagyok. a lényeg, hogy majd akkor meglátom, mennyire bírom az egyedüllétet.
szóval a jövőmet teljes mértékben külföldön képzelem el, a felsorolt 4 ország közül bárhol (az álom Olaszország), de ha mondjuk Bécsben ragadnék egyetem után, azért sem sírnék.=D főleg, hogy vonattal 2 órára lakom Bécstől, bárki bármikor meglátogathatna és könnyen haza tudnék menni karácsonyra meg ilyesmik.

citromhab

blackthorne - ha valaki a lehető legnagyobb mértékben biztosítva szeretné érezni magát, akkor lehet neki jól jönnek ezek az ügynökségek, de én továbbra is feleslegesnek tartom. Nekem ugye tényleg szerencsém volt, mert tudtunk személyesen is találkozni a családdal, de a legjobb barátnőm Angliában au-pair, ő skype-on zavarta le az egészet, és így is sikerült neki.

Bunny - a szakmámban nem tudom, fogok-e dolgozni, ez még a jövő zenéje. :) Évente egyszer azért szerintem vissza fogok menni Magyarországra, meglátogatni a rokonaimat, na meg fesztiválozni. Az öcsém még otthon van, de valószínű már nem sokáig, úgyhogy tényleg olyan, akiért nagyon fájna a szívem. Persze a nagyszüleim is szoktak hiányozni, de annyira nem, hogy emiatt honvágyam legyen. Ez így biztos hülyén hangzik, de ez van, a miértekbe pedig nem szeretnék belebonyolódni, mert az túl személyes lenne.

Bobby - ne is mondd. :D Itthon is kihívás, de ha elmegyünk játszótérre, ott meg aztán végképp, nem győzöm kapkodni a fejem.

Ági - én is úgy gondolom, hogy annak lesz honvágya, aki tényleg szeret abban a környezetben élni, amiben van. Köszönöm, minden jót Neked is. :)

Apolka - szerintem nagyon becsülendő, hogy ilyen céltudatos vagy, bár én is elkezdtem volna hamarabb összekapni magam nyelv-ügyileg. Olvasom a blogodat, szóval remélem lesz majd beszámoló arról a 3 hétről. :)

Móni

csak most volt időm megnézni a videót, nagyon hasznos volt!
egyébként nagyon-nagyon értelmes és szimpatikus lánynak tűnsz!:)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...