Keress rá:

Páginas

Film: Kis tüzek

Ez a film nem mondható éppen mainak, amikor elkezdtem nézni, eszembe jutottak jelenetek belőle, gyerekkoromban már láttam egyszer. Fura volt úgy végignézni, hogy odafigyeltem rá, mely jelenetek maradtak meg az emlékezetemben.


A folytatásért kattintsatok tovább:

Adott négy gimnazista lány, akik nem barátok, nincs is bennük túl sok közös. Madeline hű társa a fényképezőgépe, művész akar lenni és mondhatni kiegyensúlyozott életet él a családjával és a barátjával. Rita, a kissé szende lány, akit tanára folyamatosan megaláz az osztály előtt, délutáni korrepetálásokra kényszeríti, ahol szexuálisan molesztálja. Violet, aki szabados szexuális életet él, épp ezért úgy véli, nem is hinné el neki senki, hogy ugyanez a tanár őt is molesztálta. Végül pedig Goldie, aki erőszakos és megértésre képtelen apja elől a drogokhoz menekül. Mindannyiuk életét megváltoztatja Margret (Angelina Jolie), aki csak a vihar elől keres menedéket az iskolában, ám pont akkor érkezik, amikor szükség van valakire, aki ki mer állni másokért. Megfenyegetik Mr. Parkst, hogy soha többé ne merjen inzultálni senkit, ennek viszont híre megy. Az iskola igazgatója felfüggeszti a lányokat, így ők egy elhagyatott házban töltik szabaddá vált mindennapjaikat. Minél több időt töltenek együtt, annál szorosabb kapcsolat alakul ki közöttük és annál inkább rátalál mindannyiuk önmagára. Egy félresikerült lépés viszont elszakítja tőlük Margretet, a lányt letartóztatják. Ekkor a többiek élete is felborul, Goldie egy drogtanyán köt ki, ahonnan bár végül Madeline elviszi, nem tudják, mit kellene kezdeniük az elvonási tünetektől szenvedő barátnőjükkel. Margret ismét a legjobbkor érkezik, Goldie gazdag apjától akar pénzt kérni az elvonóra, aki hajthatatlanul ellenáll, mindaddig, amíg Margret rá nem fogja a férfi saját pisztolyát. Ennél többet viszont nem árulok el, érdekes film, megéri azt a 1,5 órát ráfordítani.

Gondolom, mondani se kell, milyen jó lehet egy olyan összetartó baráti társaságba tartozni, mint amit a lányok is alkotnak. Érdekes szál a történetben, hogy Margret leszbikus és majdnem ki is alakul valami közte és Madeline között, de nem ez a sztori lényege, sokkal inkább a barátság. A kedvenc jelenetem, amikor Margret tetoválást készít mindannyiuknak, hogy így örökítsék meg közös élményüket.

10 / 8

1 hozzászólás:

Petra

de szeretem ezt a filmet :))

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...