Keress rá:

Páginas

Skinfood Aloe #2 BB krém teszt

Nyár óta megvan ez a BB krém, és sokszor akartam már írni róla, de örülök, hogy nem tettem, mert így tudok teljes véleményt mondani. A kapcsolatunk három szakaszból állt, most épp a jól elvagyunk együtt fázis tart és valószínűleg így is marad, miután mindketten felismertük a hibáinkat.


A folytatásért kattintsatok tovább:

A csomagolás, főleg a többi BB krémhez képest, elég egyszerű, olyan, mintha egy tubusos alapozóval lenne dolgunk. Mivel szeretem a zöldet, nekem tetszik a színe és az aloe is az elején. Az 50 g-ot tartalmazó krémet 4490 Ft-ért tudjátok beszerezni ebben a hazai webshopban, de úgy tudom, ebayről is hozzájuthattok.



A "csőrös" megoldás helyett jobban szeretem a pumpás verziót, de amúgy nincs vele probléma, táska-kompatibilis.

Muszáj kitérnem az illatára, mert elég jellegzetes, ha kényszerítenének se tudnám körülírni, viszont akinek nem fog tetszeni, annak rossz hír, hogy felkenés közben és után is érezhető, engem napközben is meg- megcsap és ezt külön szeretem benne.



Az állaga elég sűrű, én kézzel szoktam felkenni, nem is próbáltam mással, de nem is akarom. Arckrémet mindig használok alá, mert ha ez a lépés kimarad, akkor az én száraz arcbőrömnek nem a legjobb barátja. Bár hidratálás után is előfordul, hogy a szabad szemmel nem látható kis hámlásokra rátapad, így még inkább kihangsúlyozza őket. Ez volt az a tulajdonsága, ami miatt egy ideig nem használtam. A fedése közepes, a bőrszínemet kiegyenlíti, a saját arcszínemhez is szépen igazodik, a pirosságból is vesz vissza, de a pattanásokat, hegeket nem tünteti el.

Amit még fontos elmondanom róla, hogy miután voltam kozmetikusnál nagy arckezelésen (ugye ezután piros foltok előfordulhatnak az arcon), ezt használtam, és amellett, hogy fedett is a nyomokból, szerintem az aloe segített is a gyógyulásban, mert meglepően hamar, már 3 nap után eltűntek a csúnyaságok.

Miután felkenem, nem lesz matt az eredmény, olyan természetes, félmatt inkább, viszont hajlamos átfényesedni, ezért púderezni nem árt mellette. Az arcbőröm pedig nagyon kellemes, puha tapintású lesz tőle, ezt nagyon szeretem benne.

És akkor a már fentebb említett 3 szakasz:

1. Mikor megkaptam, nagyon belehabarodtam és bár elolvastam, hogyan érdemes felvinni, túl sokat használtam belőle, és nem is dolgoztam bele kellően az arcbőrömbe, ezért kicsit sápasztott, ezt pedig mások is megjegyezték.

2. Észrevettem, hogy hiába kentem be előtte az arcomat (nyáron csak a Nivea Make Up Starter-t használtam), olyan apró kis hámlásokra tapadt rá, amiket észre se vettem előtte. Mivel ez eléggé idegesített, egy hosszabb időre félre is tettem, és áldom az eszem, hogy nem ezután írtam meg róla a véleményemet, mert nem lett volna igazságos.

3. Egy pár hete úgy gondoltam, megnézem hogy szuperál most télen, és azt kell mondanom, újra jóban vagyunk. Rájöttem, hogy valószínű ennek abban rejlik a kulcsa, hogy most olyan arckrémet használok, ami intenzívebben hidratál, így nem, vagy csak nagyon minimálisan adja ki a bb krém az arcomon lévő aprócska hámlásokat.

Szóval, a hibák, amiket én elkövettem:

- túl nagy mennyiségben vittem fel
- nem dolgoztam bele az arcbőrömbe megfelelően
- nem a megfelelő hidratálót használtam alá

Ezekre azért tértem ki külön, mert nem árt, ha Ti is odafigyeltek és nem követitek el ugyanazokat a hibákat, mint én.

Arra is rájöttem, hogy ezt a krémet inkább a normál bőrűeknek tudnám ajánlani. Mégis azt mondom, nem bánom, hogy megvettem, mert végre megtaláltuk a közös hangot.

Alapozó alá még csak egyetlen esetben használtam, egy barátnőmet sminkeltem, akinek éppen meggyűlt a baja a pattanásokkal és azt kell mondanom, hogy külön-külön se az alapozó, se a bb nem adott volna olyan szép végeredményt, mint amilyen tökéletesen együtt szuperáltak.

Csupasz arc:


A BB krém felvitele után:


A két kép alaptónusa láthatóan különbözik, de az apró kis pirosságok eltüntetése és az arcbőröm színének kiegyenlítése így is megfigyelhető.

A legtöbb BB krém felvitel után kicsit szürkés tónusú lesz, erre ez szerintem nem igaz, viszont kell neki idő, amíg egységes lesz a színe és idomul az arcszínemhez.

A BB krémek jellemzője, hogy van bennük fényvédő, ebben 20-as SPF van, ami egy hozzám hasonlóan könnyen barnuló lánynak nyáron is elég.

Csomagolás: 10 / 10
Tartósság: 10 / 9
Használhatóság: 10  / 9 - ha nincsenek nagyobb gondjaitok a bőrötökkel, csak egy kis fedést és bőrkiegyenlítést szeretnétek, illetve ha normál bőrtípusotok van, akkor tökéletes alternatívája lehet az alapozóknak.
Összességében: 10 / 9 - a hullámvölgyünk után boldogok vagyunk egymással, bár legközelebb kifejezetten száraz bőrre való BB krémet szeretnék rendelni.

Még több véleményt itt olvashattok róla.

Szeretitek a BB krémeket? Ezt próbáltátok már?

7 hozzászólás:

Marcsi Kincsesládikája

Én nagyon szeretem a BB krémeket :) Több félém is van :) De a BRTC-nél "ragadtam" most le egy ideje.

Ritu

Én os ezt nézeteggetm, de icipicit drágállom, az az igazság :( ma vettem Garnier BB krémet, tudom, hogy köze sincs az eredetihez, de egy próbát megér :) majd írok róla, hogy mik a tapasztalatok :)

Ritu

bocsi a "helyes"írásért :(

vandino

Nekem is ilyen van, az illatával nem tudok betelni:D Viszont azért nem szeretem mert még télen is sokkal gyorsabban kifényesedik a bőröm mint a többi alapozómtól:S

Kole

Én a Mushroom és e között vacilláltam, az előbbi mellett döntöttem. A bemutatásod alapján jobban tettem. :) Nekem extra száraz tud lenni a bőröm, csúnya piros foltokkal. Valószínű, hogy azzal nem birkózott volna meg.

Makeupcakes

A kevert bőrömre használom, és nagyon szeretem. Az illatáról már mások is írták, hogy intenzív, de én ezt valahogy egyáltalán nem érzem, sem a felvitelkor, sem később. Amióta megvan, sokkal ritkábban használok alapozót, és ami fontos, hogy gyakori használat mellett sem fogy gyorsan. Az enyém Ebayről érkezett, ott most 10.2 $ ugyanez az árnyalat.

bettynova

Dejó, hogy írtál erről, tutira nem fogom megvenni. Nem szeretem az erős illatokat az arcom körül, plusz érzékeny a bőröm, főleg télen vízhiányos is, így sokszor hámlok. Szóval ez tökéletes melléfogás lenne nálam, de jó, hogy neked jó :-)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...