Keress rá:

Páginas

Az internetes rendelésről konyhanyelven és Asos rendelés

A múltkor kiírtam a blog facebook oldalára, hogy leadtam egy Asos rendelést és Bettina kérésére most egy kicsit kitérnék az internetről való rendelés eme kánaánjára. :D

Azt tudnotok kell, hogy én Andi Internetes vásárláskalauz bejegyzéséből indultam ki anno, és van pár oldal, amit ezen kívül is szoktam használni: az egyik egy árfolyam kalkulátor, ugyanis nem árt tisztában lenni azzal, éppen hogy áll a Ft, főleg külföldi rendelés esetén, azaz amikor nem Ft-ban fizetjük ki a rendelésünk árát, hanem dollárban, vagy fontban... ; a másik egy online angol-magyar szótár, hosszabb szövegekhez pedig egy webfordító, amiknél ugyan sokkal jobb a saját nyelvtudás (nem találkoztam még olyan webshoppal, ahol az angollal ne lehetett volna boldogulni), de mivel én ezzel nem büszkélkedhetek, mindent lefordítok és próbálok értelmezni, nehogy ezen a hiányosságomon múljon valami; valamint mindig meg van nyitva nálam a paypal accountom is, és az e-bankom is. Azt is tudnotok kell, hogy a technika összes területén jellemző rám némi lemaradottság :D, szóval az alapoknál kezdem és mindent konyhanyelven fogalmazok meg, ahogy én is megérteném. Ha ez valakinek nagyon primitív hozzáállás, akkor sajnálom, de szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek fogalma se volt kezdetekben, hogy is kell ehhez hozzálátni.

A folytatásért kattintsatok tovább:


Kezdjük az e-bankkal talán, mert bár nem létszükséglet, én szeretem ellenőrizni az egyenlegemet, és fizetés után rögtön látom, hogy levették-e az összeget a számlámról, ez engem megnyugtat. Nem tudom, más bankoknál ez hogy működik, én a K&H-ról tudok érdemben nyilatkozni, amikor új bankkártyát kértem tavaly tavasszal, felmerült a kérdés, szeretnék-e e-bankot is használni. Mivel a kártyacsere is azért volt esedékes, mert már akkor érlelődött bennem, hogy rendeljek külföldről, ezért erről is végighallgattam az ügyintéző tájékoztatóját és éltem is a lehetőséggel. Ezt ott el is intézték nekem, csak annyi dolgom volt, hogy válasszak, sms-sel vagy chipkártyával szeretnék-e belépni majd otthonról az e-bankfiókomba (ez ennek a neve? :D). Az sms-es verzióról nem tudok túl sokat, az a lényege, hogy minden alkalommal sms-en keresztül azonosít a rendszer, amivel nem is lenne gond, de minden alkalommal levonják az sms díját. Ez a megoldás nálam itt bukott meg. A chipleolvasás mellett döntöttem, ami egy kicsit körülményesebb, de mégsem bonyolult és teljesen ingyen van, nincs sms díj sem. Ehhez a bank ingyen biztosított nekem egy kártyaleolvasót, egy kártyát és ahhoz természetesen egy egyedi pinkódot, amivel otthonról be tudok jelentkezni. A kártyaleolvasók többnyire így néznek ki:

A vezetékkel csatlakoztatni kell a számítógép USB nyílásához, beletenni a kártyát, majd az e-bankunk oldalán a pin kóddal már be is léphetünk. Elvileg az ügyintéző említette, hogy ez azért körülményes, mert ezt a felszerelést "cipelnünk" kell magunkkal, és mindig illeszteni kell a leolvasó programját a számítógéphez. Én, a nagy technikai zseni, nem tudom ezt jobban leírni Nektek, de mikor csatlakoztatom a leolvasót, ki szokta írni a számítógép, hogy az eszköz illesztése sikeres, szóval nekem ezért semmit nem kell tennem, automatikusan megtörténik az egész. És már ott is vagyok az e-bankom oldalán, ahol tudok otthonról átutalni, egyenleget ellenőrizni, számlát befizetni. Összegezve szerintem ez nagyon jó lehetőség, bár számlát még nem fizettem így, de az átutalásaimat rendszeresen így intézem.

A paypal sem sokkal bonyolultabb, és itt szerintem elég érthetően is írják le a teendőket, itt pedig nyilakkal is mutatják a lényeget, szóval erre nem térnék ki én is, mert ennél jobban és egyszerűbben úgysem tudnám összefoglalni. A lényeg, hogy ne féljetek a paypal-től, mert a legbiztonságosabb megoldás a fizetésre. Nekem Visa bankkártyám van, ez ugye dombornyomott, így tökéletes a paypal regisztrációhoz, előtte sima Maestro kártyám volt, azt az útmutatók alapján nem fogadják el a paypal-hez.

Mikor tudom, hogy szeretnék rendelni valamit, akkor tájékozódom az aznapi árfolyamról, és ha nincs a számlámon éppen pénz, akkor fizetek be rá, na ezt sajnos még nem lehet otthonról intézni. Fontos, hogy ne csak annyi legyen a kártyátokon, amennyibe a vásárolandó termék kerül, mert számolni kell a napközbeni árfolyam ingadozással és a kezelési költség levonásával is, ezért én mindig 500-1000 Ft-tal többet fizetek be, amire meg nincs szükség, az csücsül szépen a számlámon.

Az online szótárat és a webfordítót pedig például olyankor használom, ha pl. ebay-en (innen MÉG nem rendeltem) nézelődök, és tegyük fel, békás nyakláncra akarok rákeresni, vagy ha a rendelés után küldenek automatikus emailt, még azt is lefordítom, hogy köszönjük a rendelését, biztos, ami biztos. :D

És akkor az ASOS:

Szerintem ez olyan, mint egy internetes webáruház paradicsom, nagyon örülök neki, hogy a Curve címkén belül nagyméretű ruhák is vannak, és bár többnyire nem a legolcsóbbak, gyakran vannak akciók, kiárusítások, amikor már baráti áron juthatunk a kiszemeltünkhöz. A ruhák mellett ékszereket, kiegészítőket, táskákat, sminktermékeket és cipőket is lehet rendelni, cipőt én még nem mertem, mert bár a ruhánál sikerült belőnöm a méretemet, a cipőben nem vagyok biztos és nyelvtudás nélkül nem is szeretnék a visszaküldéssel vacakolni. (Visszaküldésre amúgy van lehetőség, amikor megkapjátok a csomagotokat, van benne egy papír, azt kell ehhez kitölteni és a cserélendő termékkel együtt visszaküldeni.)

Ide is kell regisztrálnotok, ki kell töltenetek egy általános űrlapot (név, szállítási cím, email, jelszó...én mindehhez ismét az online szótárat használtam), a  fizetési módnál ki tudjátok választani a paypal-t, vagy a feltüntetett kártyákkal is vásárolhattok. Tulajdonképpen ez a regisztráció nagyon egyszerű, csak abban különbözik egy hazai webshopnál való regelésnél, hogy más nyelven van a szöveg. Ha jól emlékszem (ez többnyire mindig így van), akkor regisztráció után kaptok egy emailt is és az abban lévő linkre kattintva tudjátok megerősíteni a regisztrációs szándékotokat. Fontos, hogy helyes adatokat adjatok meg, mert bár lehet rajtuk változtatni a későbbiekben, nehogy a rendelés leadása után jusson eszetekbe, hogy anno elgépeltétek a címeteket.

Miután kinéztétek, mit is szeretnétek rendelni és be is vagytok jelentkezve az oldalra, tegyétek bele a virtuális kosárkátokba (Add to Bag) és ha már nem szeretnétek mást, akkor jobb felső sarok - Bag, ha ráálltok az egérrel, begördül egy kis kép, és ott kattintsatok a Pay now-ra.


Ezután még le tudjátok ellenőrizni a kosaratok tartalmát, a fizetendő összeget, a szállítási adataitokat, ki tudjátok választani a szállítási módot, én az ingyenes szállítást választottam eddig, így is ideért a csomagom mindkétszer egy héten belül, szerintem fölösleges érte fizetni pluszban, ennyit simán lehet várni.

A fizetési módnál nálam automatikusan a paypal jelenik meg, de az EDIT/ADD-nál tudtok módosítani ezen. Ha a PLACE ORDER-re kattintotok, akkor automatikusan átirányít az oldal a paypal-re (ha ezt a fizetési módot választottátok), be kell jelentkeznetek, még itt is át tudjátok nézni a címeteket, a fizetendő összeget és a PAY NOW-ra kattintva külditek el a megrendelést. Ezután kaptok emailt többször is, először arról, hogy megkapták a rendelést, aztán arról, hogy feladták a csomagot, amit tudtok is követni az ASOS accountotokon keresztül. És már csak annyi van hátra, hogy várjátok szépen türelmesen a postást. :)

És akkor lássuk, én mit rendeltem legutóbb:

Nekem nem sikerült normális képet készítenem erről a szépségről, a vállfán csak lóg, de a csipkebetétet lefényképeztem, mert ez tetszik benne a legjobban. A ruha akciósan került 35 fontba, de az árat csak tájékoztatásként írom le, a 70 %-os leértékelések még mindig tartanak, szóval érdemes körbesasolni.


Mellben kicsit bő rám a ruha, szeretnék venni egy szép, aranyszínű brosst, amivel összefoghatom a csipke előtti fekete anyagot egy kissé.


Régóta szerettem volna egy partitáskát, mert bár nagyon ritkán bulizok, olyankor pont nem akarom cipelni az óriási táskáimat, ebbe belefér a lényeg: pénztárca, telefon, zsepi, rúzs, rágó. És annyira szép, nagyon tetszik, akciósan került 9,50 fontba.

Remélem segítettem valakinek ezzel a bejegyzéssel és sikerült érthetően megfogalmaznom a lényeget és azt is remélem, nem írtam butaságot :D, annak pedig külön örülök, ha valakinek kedvet is hoztam az internetes rendeléshez.

Honnan szoktatok rendelni a neten? Az ASOS-ról mi a véleményetek?

9 hozzászólás:

Púderfelhő Andi

Jaj köszi, hogy linkeltél aranyos vagy.:) Nars-t nem szállít az Asos hozzánk, de a http://www.hqhair.com igen .:)

citromhab

Igen, erre menet közben rájöttem, csak kiírni felejtettem el. :D De köszönöm és a linket is.

Névtelen

Halihó!
Nem tudod véletlenül hogy az asos miért nem fogad el otp-és számlaszámot? beütöm és azt írja invalid card number, pedig helyesen írom, és visa electron amit ők elfogadnak. esetleg nincs valami tipped mi nem klappol mert látom te valamelyest gyakorlott vagy az ügyben. :)
Előre is köszi.
Lillacc

citromhab

Névtelen - ennyire jártas azért nem vagyok a témában. :D Az jutott eszembe, hogy mivel az OTP-s számlaszámok utolsó 8 számjegye 0, ezt sokan nem írják be, nem felejtetted ki ezt te is esetleg?

Névtelen

Nem, sajnos nem ez a probléma de köszi a tippet.:)
Üdv:
Lillacc

Névtelen

Szia! Túl vagyok az első ASOS rendelésemen, viszont nem találtam sehol arra a kérdésemre választ, hogy mi történik akkor ha esetleg nem tartózkodom otthon a csomag érkezésekor. Lehetőség van arra, hogy utólag átvegyem a postán? Vagy ez hogy működik pontosan?

Köszönöm szépen előre is a választ!:)

Eszter

citromhab

Szia!

Már valószínű nem aktuális a kérdésed, de azért válaszolok, elnézést, amiért csak most. Az Asos csomagjaimat mindig a postás szokta hozni, ha nem tartózkodsz otthon, hogy átvedd, akkor valószínű ott hagyja a csomagot a küszöbön / postaládában, mivel nem kell aláírni vagy ilyesmi. Ha esetleg jófej postásotok van, akkor nem hagyja a csomagot őrizetlenül és esetleg ír egy értesítőt, hogy menj be érte a postára.

Névtelen

Szia!Ne haragudj, hogy csak most irok, remelem elolvasod.Most bukkantam ra a cikkedre.A kerdesem az lenne, hogy ha rendelek valamit, akkor valaszthatom azt a fizetesi mododt, hogy elugrok a bankba atutalni a penzt????Vagy csak e-bankos dologgal müködik??Köszi elöre is a valaszt.

Unknown

Szia!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha csak simán nem tetszik a termék amit rendeltem, akkor nekem kell állni a postaköltséget? És mi a helyzet, ha rossz a méret? Azt olvastam, hogy vissza lehet küldeni, csak nem tudom, hogy tesznek-e különbséget a két eset között.
Válaszodat előre is nagyon köszönöm. :)

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...