Keress rá:

Páginas

Film: Nézz az égre!


Az egyik legkedvesebb színésznőm Penélope Cruz és Charlize Theron-t is kedvelem, szóval mikor a Mit is nézzek? keresgélés közben rátaláltam erre a filmre, nem volt kérdéses, hogy ideális választás.

Ha érdekel a folytatás, kattints tovább:

Gilda (Charlize Theron) egy gazdag, gyönyörű és különleges fiatal nő, aki fényképészként dolgozik az 1930-as évek Franciaországában. Persze a történet nem itt kezdődik, de annyira nem tartom lényegesnek, hogy külön kiemeljem, pontosan hol és mikor ismerkedtek meg Guy-jal (Stuart Townsend), a kapcsolatuk lényege a fontos úgyis, erős szálak fűzik egymáshoz a két szereplőt. Az igazi cselekmény akkor kezdődik, amikor Guy Gildához költözik, maga mögött hagyva angliai tanári állását, és hármasban kezdenek el élni kiegészülve Miával (Penélope Cruz), a spanyol szökevénylánnyal, aki a polgárháború elől menekült el hazájából és Gildánál talált menedéket. Mia és Guy is szerelmesek Gildába, szexuális kapcsolatuk is van vele külön-külön és valószínű együtt is. Nagyon érdekes, hogy valamilyen fórumon azt a véleményt olvastam erről a filmről, hogy szinte már a pornográfia határát súrolja, nem tudom, én láttam-e megvágott verziót, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam, volt benne persze szexre utaló jelenet, de az Antikrisztusban látottakhoz képest ez gyerekmese. De ez a film nem erről a hármas felállású kapcsolatról szól, Guy és Mia szívükön viselik Spanyolország sorsát és el is utaznak részt venni a polgárháborúban Franco ellen, Gilda viszont ellenzi ezt a döntésüket, ő továbbra is marad a kényelmes lakásában. Mia meghal egy merényletben, Guy viszont épségben hazatér, de nem olyan fogadtatásban részesül Gildától, mint amiben reménykedett. A II. világháborút viszont már Gilda sem kerülheti ki, a német csapatok Franciaországot is elözönlik. Guy az ellenállókhoz csatlakozik, Gilda viszont német tisztek mellett keresi a biztonságot és a kényelmet szomszédai mélységes megvetését kivívva. Mikor Guy újra fel akarja keresni szerelmét, meglátja Gildát egy tiszttel, és mikor számon kéri a nőt, az nem védi meg önmagát, pedig megtehetné. Gilda beépített ember, és a szeretőjén keresztül informálja az angol csapatokat. Veszélyes vállalkozás ez, az élete a tét, mindemellett Gildának nap mint nap sértések tömkelegét kell lenyelnie. A német csapatok kényszerű kivonulása után nem próbál meg menekülni és hiába siet Guy is a segítségére, miután értesül Gilda szerepéről, elkésett, a lányt a feldühödött szomszédok elhurcolják és megölik. Az egyetlen momentum, amit nem értettem, hogy miért nem védekezik Gilda, talán attól tart, úgyse hinnék el neki az igazságot? Ez a film számomra nem a háborúról szólt, hanem arról, hogy egy luxusba született, gondtalan életet élő lány mit meg nem tesz és fel nem áldoz a szeretteiért és a becsületért. Tetszett a történet, arról nem is beszélve, hogy a két színésznő alakítása lebilincselő, a film elején bemutatott angol és francia művészélet és felfogás pedig mindig is rabul ejtett.

10/8

Charlize Theron - Gilda és Penélope Cruz - Mia, mindketten gyönyörűek.

Stuart Townsend - Guy

Érdekességképpen Stuart Townsend A kárhozottak királynője című filmben (vámpír rajongóknak kötelező!)

1 hozzászólás:

Névtelen

Az eleje alapján lehetne akár a Vicky Christina Barcelona is, nekem az nagyon tetszett :) Ezt pedig köszönöm hogy megosztottad, meg fogom nézni. Mostanában híján vagyok a jó filmeknek :/

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...